Säkerhet. Made by Sweden.
Säkerhet. Made by Sweden.
Säkerhet. Made by Sweden.
I 90 år har vi byggt bilar för människor som bryr sig om andra människor. Det finns ett ord som beskriver vår inställning kring hur vi konstruerar bilar. Ett ord som på en och samma gång betyder omsorg, hänsyn och, inte minst, att tänka om.

Ordet är “Omtanke”

Man skulle kunna kalla det ett sätt att tänka.

Vi kallar det vår företagsstrategi.

VOLVO XC90 TWIN ENGINE

Säkerhet.
Made by Sweden

VOLVO XC90 TWIN ENGINE

Säkerhet.
Made by Sweden

VOLVO XC90 TWIN ENGINE

Säkerhet.
Made by Sweden

”Vår vision är att ingen ska omkomma eller skadas allvarligt i en ny Volvo år 2020”

Håkan Samuelsson | VD Volvo Cars

Volvos innovationer på säkerhetsområdet har förändrat världen. Trepunktsbältet som vi introducerade 1959 har uppskattningsvis räddat en miljon liv hittills. Det har följts av mängder av säkerhetsförbättringar och vi jobbar vidare mot vår Vision för år 2020: att ingen skall dödas eller skadas allvarligt i en ny Volvo.

Bilarna varnar varandra

Samtidigt som säkerhetssystemen i en bil upptäcker halka på vägen skickas automatiskt en varning ut till andra Volvobilar i närheten. En varning går också ut om föraren slår på varningsblinkers. Funktionen finns i alla nya Volvo XC90, V90 S90 och XC60.

Lugn och säker körning

Intellisafe Assist är ett system som automatiskt håller rätt avstånd till fordonet framför och hjälper dig att hålla dig i din fil. Det både ökar säkerheten och gör körningen lugnare och mer avslappad.

City Safety med styrhjälp

Den nya generation City Safety hjälper föraren att styra undan för att undvika kollision med ett hinder framför bilen. I farter upp till 50 km/h bromsar bilen automatiskt och från 50 till 100 km/h aktiveras även aktiv styrhjälp. Funktionen är standard i nya XC60 och 90-bilarna modellår 2018.

BLIS med aktiv styrhjälp

Varnar för fordon i "döda vinkeln" och varnar även om fordon snabbt närmar sig bakifrån i en angränsande fil. Styr aktivt tillbaka om föraren är på väg att köra på en bil i en angränsande fil. Funktionen finns som tillval till nya XC60 och 90-bilarna modellår 2018.

Barnsäkerhet. Made by Sweden.

På Volvo har vi aktivt jobbat med barnsäkerhet i mer än 50 år och vårt nya program är utvecklat och testat av oss. Perfekt integrerat med Volvobilar är det lätt att montera. Och, viktigast av allt, barnen sitter bekvämt och säkert.

VOLVO V40 CROSS COUNTRY

Ägande.
Made by Sweden

VOLVO V40 CROSS COUNTRY

Ägande.
Made by Sweden

VOLVO V40 CROSS COUNTRY

Ägande.
Made by Sweden

Självkörande bilar är ett viktigt steg mot att frigöra tid för våra kunder och vårt projekt Drive Me är ett första test av tekniken. Men lika viktigt är smarta tjänster som gör bilägandet enkelt, problemfritt och anpassat till dina behov. Du kanske vill dela din bil med andra, eller ibland ha tillgång till ytterligare bil? In-car Delivery där du kan handla på nätet och få varorna levererade direkt i bakluckan på din bil är ytterligare ett exempel.


Maten direkt i bakluckan
Vi på Volvo utvecklar hela tiden nya smarta tjänster för att underlätta för dig som Volvoägare. Beställ dina varor på nätet och få dem levererade direkt i din baklucka. Med en digital engångsnyckel öppnas bilen vid leverans och låses därefter igen. Självklart är dina varor vid behov kylda och alltid fullt försäkrade.

Min Volvo förenklar ditt bilägande
Med Min Volvo samlar du allt kring bilen på en och samma webbplats. Här ser du allt från vilka vinterdäck och takboxar som passar till när du gjorde senaste servicen.

Här finns också avtal, garantier, försäkring, bilfakta och mycket mer kring din bil. Allt i säkert förvar och lätt åtkomligt. Genom Min Volvo kan du också kontakta din Volvohandlare för att boka hjulskifte, service eller ställa frågor till din tekniker.

Din bilekonomi i mobilen
CarPay är en app som skapar ännu mer värde åt ditt Volvokort. I CarPay får du en smart översikt över hela din bilekonomi direkt i mobilen. Du kan se allt från saldo och korttransaktioner till sparkonto, billån, leasing, erbjudanden och inte minst bonusen. Dina intjänade bonuscheckar samlas i CarPay och du kan när som helst använda dem med en enkel knapptryckning.

Värm upp bilen från frukostbordet
Med Volvo On Call och klimatpaketet har din bil en bränsledriven värmare som du kan kontrollera med vår mobilapp. Utan tillgång till el kan du när och var som helst slå på värmaren och komma till en uppvärmd och isfri bil.

Dela bilen digitalt

Under 2017 kommer Volvo att lansera nyckelfria bilar. Istället för en fysisk nyckel kontrolleras låsning av dörrar och tändning med en app i mobilen. Den digitala nyckeltekniken är Bluetooth-baserad och ger kunderna betydligt bättre flexibilitet. De kommer att kunna använda och dela sina bilar på ett helt nytt sätt.

VOLVO V60 TWIN ENGINE

Motorer.
Made by Sweden

VOLVO V60 TWIN ENGINE

Motorer.
Made by Sweden

VOLVO V60 TWIN ENGINE

Motorer.
Made by Sweden

År 2025 ska en miljon elektrifierade Volvobilar rulla på våra gator.”

Håkan Samuelsson | VD Volvo Cars

Vårt mål är att det skall rulla en miljon elektrifierade Volvobilar i trafik senast 2025. En milstolpe vi skall nå med ett allt bredare utbud av laddhybrider, men också helt eldrivna bilar. Våra laddhybrider Twin Engine finns idag som Volvo V60, nya XC60, V90, S90 och XC90.

Volvo Twin Engine

Volvo Twin Engine ger dig prestanda, mycket låg bränsleförbrukning och även möjligheten att köra bilen helt och hållet elektriskt. I många fall sköta din dagliga pendling bara med eldrift. Alla Volvo Twin Engine kombinerar förbränningsmotor med laddbar elmotor och uppfyller kraven för Supemiljöbilspremie. Twin Engine finns som V60, V90, S90, nya XC60 och XC90.

Kompakta och effektiva motorer

Volvos nya motorer är utvecklade och tillverkade i Sverige. Den nya motorgenerationen kombinerar höga prestanda med låg bränsleförbrukning och låga utsläpp. Detta är möjligt tack vare relativt liten cylindervolym tillsammans med olika former av överladdning och mycket avancerad motorstyrning. Ett bevis på effektiviteten är att Volvo V60 D4 två år i rad vunnit snåbilstestet ”Full tank challenge”.

Smarta laddhybrider

Volvos Twin Engine-koncept för laddhybrider använder utrymmet i kardantunneln till batterierna (gäller inte V60). En lösning som ger flera tydliga fördelar: lastutrymmet är detsamma som i bilar med förbränningsmotor och batterierna låga placering i mitten av bilen ger en viktfördelning som bidrar till trygga vägegenskaper.

Håll koll på bilen med mobilen

Med Volvo On Call är bilen uppkopplad. Förutom att hantera värmaren, hitta bilen och samla körjournaler så kan du även ha koll på aktuell laddning av batteriet på din Volvo Twin Engine.